הקינוח המושלם אחרי ארוחה בשרית
בישראל, רבים שומרים כשרות, גם אם הם לא בהכרח שומרים שבת וכל הלכה בצורה מדוקדקת. הרי שבסופו של יום, לא במקרה, בישראל המציאו את המונח ’פרווה’, כלומר, קינוח אשר אין בו חלב
בישראל, רבים שומרים כשרות, גם אם הם לא בהכרח שומרים שבת וכל הלכה בצורה מדוקדקת. הרי שבסופו של יום, לא במקרה, בישראל המציאו את המונח ’פרווה’, כלומר, קינוח אשר אין בו חלב. אותו אפשר לצרוך אחרי ארוחה בשרית בלי שום בעיה. העניין הוא שהרבה פעמים אנחנו חושבים כי מדובר על קינוח אשר עתיד לגזול מאיתנו זמן יקר ולהוביל אותנו לעבוד קשה. אבל אנחנו כאן כדי לסדר אתכם עם כמה מתכונים פשוטים יחסית, של קינוחים פרווה, פשוטים, טעימים, כאלו שאי אפשר להאמין כי אין בהם טיפה של חלב. רוצים לשמוע עוד? קדימה, אנחנו מתחילים עכשיו.
קינוח בכוסות בעשר דקות עבודה
אפשר להכין את אותו הקינוח באינטרפטציות שונות. מדובר על סוג הקינוחים האלו שנראים ’מליון דולר’ ובאמת, דרך ההכנה שלהן כל כך פשוטה וקלה.
כל מה שאתם צריכים זה מיכל של שמנת מתוקה צמחית, חבילה של פודינה וניל ולהקציף את השתיים במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה. אתם יכולים להוסיף לתערובת מה שרק תרצו. ממרח לוטוס, מחית פיסטוק, מחית בטעם של פרי אהוב, הבחירה בידיים שלכם. אחרי שתהיה לכם הקצפת, אותה תוכלו להמתיק גם כן, לפי הטעם שלכם. כל שאתם צריכים זו חבילה של בסקוויטים או עוגיות פרווה. פוררו את העוגיות. אם אתם אוהבים את הטעם, תוכלו לטבול אותן בכוס אספרסו, עבור מי שאוהבים לשלב טעמים של קפה. סדרו את העוגיות בתחתית הכוס והניחו מעל מעט מהקצפת הטעימה אותה הכנתם אך לפני מספר דקות. בסוף, אתם יכולים להוסיף פרי, עוד מתערובת העוגיות או אגוזים קצוצים. זה הכל, מדובר על קינוח פשוט מושלם, אותו מכינים בכמה דקות של עבודה, בלי שום בעיה.
סלט פירות קיצי ומרענן
סלט פירות זו אופציה מצויינת עבור מי שמחפשים פתרון פשוט וטעים, למנה אותה אפשר להכין בקלות. כל שאתם צריכים אלו מבחר פירות, מה שאתם אוהבים כמובן. חתכו הכל לחתיכות קטנות, הוסיפו קצת מיץ תפוזים טבעי סחוט. אתם יכולים להוסיף מעט מיץ לימון גם כן, סוכר אם אתם אוהבים וכן הלאה. מדובר על פתרון מושלם, קל במיוחד וכזה שפשוט אף פעם לא נמאס לאכול ממנו עוד ועוד.
עוגת שוקולד פשוטה וטעימה
מכירים משהו שיכול להגיד לא לעוגת שוקולד? אנחנו לא מכירים. מחפשים מתכון של עוגת שוקולד פרווה מושחתת ומושלמת? כזו שפשוט כיף לזלול בסוף כל ארוחה? קבלו מתכון מנצח:
מצרכים:
- ארבע ביצים גדולות.
- מיכל שמנת צמחית להקצפה.
- כוס שמן צמחי
- כוס סוכר
- כוס קמח תופח. או כוס קמח רגיל ושקית אבקת אפיה.
- קורט מלח
- כוס שוקוליט או קקאו, בהתאם לטעם האישי שלכם.
- אם אתם רוצים קצת ’לשחק’ עם המתכון, אתם יכולים להוריד רבע מכמות הקמח ולהוסיף במקום רבע כוס של אגוזים טחונים.
- 200 גרם שוקולד מריר.
אופן הכנה:
חממו תנור ל180 מעלות. בקערה טרפו את הביצים עם הסוכר לקבלת תערובת נפוחה. הוסיפו את השמן ובקערה נפרדת ערבבו את הקמח, השוקוליט או הקקאו והמלח. הוסיפו מהתערובת של המצרכים היבשים בהדרגה, תוך כדי שימוש במטרפה, לתערובת החומרים הרטובים. כעת, הוסיפו חצי מהחבילה של השמנת הצמחית להקצפה. השאירו לכם את החצי הנותר, עוד ייעשה בו שימוש. אחרי שהתערובת אחידה ואין בה גושים, צקו אותה לתבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו אותה לתנור. המתינו בערך 25 דקות. כעת, הכניסו שיפוד ובחנו האם העוגה מוכנה או זקוקה לעוד אפיה. היא מוכנה כאשר פירורים לחים נצמדים לשיפוד. כעת, הוציאו את העוגה, תנו לה רגע להצטנן בצד. המיסו במיקרוגל את השוקולד המריר והוסיפו לקערה את שארית השמנת המתוקה להקצפה ששמרנו בצד. הניחו את התערובת הזו בזהירות על העוגה בתור ציפוי. עכשיו יש לכם עוגת שוקולד פרווה מושחתת וטעימה. אשר הכי כיף לזלול בתום ארוחה בשרית.