צמחוני ובשרי
המדור השבוע נחלק לחובבי העלים ולחובבי הבשרים פלוס משקה מרענן (אייס קפה) שכולם אוהבים ועוגיות שיתאימו לכל מטרה
סלט עלים ירוקים ופרות העונה
באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova לאירועים בנמל תל אביב סלט מרענן עמוס בעלים וביניהם צצים במפתיע פירות עסיסים וטעימים. המנה תתאים לפתיחה של כל ארוחה וגם כארוחה בפני עצמה מצרכים (6 מנות) 1 חבילה חסה שטופה ונקייה. ½ חבילה של בייבי מיקס עלים. 1 גזר חתוך לפרוסות דקות (בעזרת קולפן) 1 חב’ תותים (שטופים וחתוכים לרבעים) 100 גר’ פקאן מסוכר 2תפוחי עץ (חתוכים לפרוסות) חומרים לרוטב ויניגרט 5 כפות מיץ לימון 1 כפית חרדל 1 כף סוכר 1 כפית מלח 4 כפות סילאן 1 שן שום כתושה ½ כוס שמן זית
אופן ההכנה: הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה (ניתן גם לטחון יחד במג’ימיקס ידני, בעזרת מטרפה או לערבב היטב בצנצנת סגורה) הכנת הסלט: קורעים את החסות בעזרת הידיים לחתיכות קטנות ומערבבים את עלי הבייבי מיקס עם הגזר, תפוחי העץ והתותים מוסיפים את הרוטב כעשר דקות לפני הגשת הסלט (כדי לשמור על רעננותו) מפזרים מעל הסלט פקאן מסוכר ומגישים
לחמניות במילוי פסטרמות וירקות
באדיבות חברת "עוף טוב"
לחמניות נהדרות ואהובות בעלי מראה וטעם בלתי נשכחים. המילוי הפיקנטי והלא שיגרתי מעולה וקל מאוד להכנה. מנה שתסחוף קריאות התפעלות מכל מי שיטעם. טיפ השף: למראה מהוקצע ומושלם של הלחמניות, ניתן לאפות בתבנית שקעים עגולים או מלבניים ובמקום ליצור את הגומה באצבע, מכינים כדורי נייר אלומיניום קטנים ותוחבים אותם לתוך הבצק לפני האפייה הראשונה. לאחר 10 דקות מוציאים את כדורי נייר האלומיניום ולגומה שנוצרה מכניסים את המלית.
לבצק לחמניות: 1 ק"ג קמח 50 גרם שמרים טריים 1/2 3 כוסות מים 3 כפות סוכר 2 כפיות מלח 1/2 כוס שמן 1 ביצה
למילוי: 1 בצל סגול קטן קצוץ 1 זוקיני או קישוא חתוך לקוביות קטנות 21 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות 21 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות 2 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות 2 פרוסות פסטרמה רומנית בטעם של פעם של "עוף טוב" חתוכות לקוביות קטנות 2 כפות רוטב פסטו או צרור עלי בזיליקום קצוצים 2 כפות רסק עגבניות 1 כף שמן זית
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מפוררים את השמרים. מוסיפים את הסוכר וחצי כוס מים חמים ומשהים לתסיסה כרבע שעה. מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש. מתפיחים שעה וחצי. הכנת המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה קטנה הכנת הלחמניות: יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-°180. מוציאים את הלחמניות מהתנור. בעזרת אצבע יוצרים גומה במרכזה של כל לחמנייה ותוחבים בתוכה מעט מהמלית. מחזירים את הלחמניות לתנור ואופים עד השחמה עוד כרבע שעה.
נתחי עוף צרובים עם פסטרמות
באדיבות חברת "עוף טוב"
את התוספת הצבעונית והטעימה של פסטרמות מוקפצות ניתן להגיש על נתחי פרגית, עוף או אפילו שניצל ולשדרגם במינימום עבודה - למנת גורמה מרשימה. דל קלוריות ובעל מראה וטעם מצויינים 6 נתחי פרגית או חזה עוף 2 כפות שמן 2 שיני שום כתושות 21 כפית פפריקה חריפה 1 כפית חרדל 1 כף רוטב סויה 1 כף דבש צרור עשבי תיבול קצוצים-לבחירה
לפסטרמות וירקות מוקפצים: 3 כפות שמן זית 2 בצלים ירוקים שלמים (כולל השורש) חתוכים לרצועות דקיקות 21 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות 21 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות 1 גזר חתוך לרצועות דקיקות 1 קולורבי קטן חתוך לרצועות דקיקות 2 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לרצועות דקיקות 2 פרוסות פסטרמה רומנית בטעם של פעם של "עוף טוב" חתוכות לרצועות דקיקות קורט מלח, קורט פלפל שחור 21 כפית חרדל משובח
הכנת הנתחים: בקערה קטנה מערבבים את כל חמרי התיבול ומושחים היטב את הנתחים. במחבת פסים צורבים את הנתחים מ-2 הצדדים עד שהם מוכנים או לחילופין אופים בתנור על 200 מעלות כ-10 דקות. הכנת המוקפצים: מחממים שמן במחבת גדולה ומקפיצים יחד את הירקות, רצועות הפסטרמות והתבלינים כ-4 דקות. להגשה: מניחים בצלחת הגשה נתח עוף/פרגית ומעליו עורמים את הפסטרמות והירקות המוקפצים.
פילה סלמון על מצע בורגול אדום
מאת שף חלאד חוואלדה - מתכון מתוך הספר:" טעמים ישראלים" מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים
מנה מרעננת, בריאה ולא שגרתית בשילוב הטעמים (בזיליקום, נענע) שדורשת מינימום השקעה והתוצאה מרשימה וטעימה.
מצרכים:
4 חתיכות פילה סלמון ( 200 גר’ כל אחת) 200 גר’ עדשים 200 גר’ בורגול אדום עבה 4 שיני שום כתושות כפית מלח כפית פלפל לבן כף גדושה רוטב סויה חופן עלי בזיליקום (טוחנים בבלנדר) 2 עגבניות צרור עלי נענע שמן זית
הוראות הכנה: מכינים משרה מסויה, עלי בזיליקום טחונים, קורט מלח, קורט פלפל לבן. משרים את נתחי הסלמון במשרה במשך 5 דקות ואח"כ צולים על גריל לוהט/מחבת פסים. בסיר עם מים, מבשלים את נתחי העדשים, עם מעט מלח ופלפל לבן עד לריכוך מלא של העדשים. לא מסננים את שאריות המים. מוסיפים את הבורגול לתוך סיר העדשים, מכבים את האש וממתינים 5 דקות. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים נענע קצוצה, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים שמן זית. מסננים את שאריות המים מתבשיל הבורגול והעדשים, מוסיפים לתערובת העגבניות ומערבבים היטב. מניחים במרכז הצלחת את סלט העגבניות והעדשים ומעליו מניחים את נתח הסלמון. מזלפים מעט שמן זית.
עוגיות פנה פורטה
באדיבות "טיב טעם"
מתכון מיוחד ועשיר של עוגיות פנה פורטה. מדובר על עוגיות איטלקיות דקיקות העשויות בעבודת יד. עשירות בפירות יבשים ושקדים. יתאימו לצד הקפה הקר (מתכון בהמשך) או סתם כשבא משהו טעים לנשנש.
מצרכים:
1.5 כוסות קמח 6 ביצים 2 כפות גדולות של דבש 1.5 כוסות סוכר 1 חבילה של 250 גרם שקדים 700 גרם פירות יבשים (חתוכים לקוביות) אופן ההכנה מערבלים במיקסר במהירות גבוהה קמח, ביצים, דבש וסוכר עד קבלת מסה אוורירית ובהירה. מוסיפים את השקדים והפירות ומערבבים את הכל ביד עד קבלת מסה אחידה. משמנים תבנית אינגליש ויוצקים את המסה לתוך התבנית עד חצי גובה. אופים בתנור שחומם מראש (160 מעלות) כחצי שעה. מצננים לטמפרטורת החדר. פורסים עם סכין לחם לפרוסות דקות. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומכניסים לתנור ( 150 מעלות) לייבוש למשך עשר דקות ומצננים.
קפה קר
מאת יריב גניס, מדריך בריסטות ברשת קפה גרג
בימי הקיץ החמים, אנו מחפשים משקה קר ומרענן להרוות את צמאוננו ולצנן את גופנו. הקפה הקר, הגרסה הקיצית של הקפה החם, מתווספים לתפריטנו כמשקה מועדף בעונה הלוהטת. טיפ השף: ליצירת מראה שכבות וקירור - יש לשפוך את מנת האספרסו לכוס כשהיא מחליקה על גב הכפית או על קוביית הקרח שבתוך הכוס.
מצרכים: מנת אספרסו (אם אין אז 30 מ"מ מים עם נס קפה) 3 קוביות קרח שלמות 3/4 כוס חלב 4 כפיות סוכר 1/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה : מי סוכר - מוסיפים את הסוכר לתוך המים הרותחים ומערבבים עד שהסוכר נמס. שופכים את החלב לכוס מוסיפים את האספרסו והקרח מעל ומוסיפים את המי סוכר לפי הטעם ומערבבים שוב. מגישים עם קש ושותים. *ניתן להוסיף סירופ בטעם וניל במקום מי הסוכר להמתיק את המשקה. *ניתן להוסיף קצפת מלמעלה לקישוט וטעם.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |