שימו חסה
סלט נבטים, סלט גרישה עם קוביות מנגו וסלט טאבולה. השבוע המדור מוקדש למנה הכי בריאה בתפריט- הסלט
סלט נבטים, ירקות וגרעיני חמנייה
באדיבות סוגת
מצרכים:
4 כפות גרעיני דלעת טבעיים
4 כפות גרעיני חמנייה טבעיים
כוס נבטי אפונה או עדשים או נבטוטים אחרים, קצוצים
1 תפוח פריך, חתוך למקלונים דקים
1 כוס כרוב סגול, קצוץ דק
מיץ מ- 1 לימון טרי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין (להשיג בחנויות למוצרים אסייתיים)
2 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
ערבבו את הגרעינים והנבטים, הוסיפו את הכרוב והתפוח.
ערבבו את כל חומרי הרוטב היטב ושפכו על הסלט. ערבבו. הגישו
סלט גרישה עם קוביות מנגו ונענע
מאת השף צ’רלי פדידה ל"סוגת"
גרישה, האחות הקטנה והעדינה של הבורגול, היא פריט חובה במזווה הקיצי. מעבר ליתרונות הבריאותיים שלה כעשירה בוויטמינים מקבוצת B וכן במינרלים כגון סידן וברזל, היא קלה להכנה. הגרישה לא מצריכה בישול, היא סופגת המון טעמים ולכן אפשר לגוון איתה בכל מיני סלטי קיץ, גם כאן במתכון זה, אם אין מנגו-נסו נקטרינות, אפרסקים אפילו מלון. אפשר להוסיף עשבי תיבול נוספים ותבלינים לטעמכם.
מצרכים:
3 כוסות גרישה "של סוגת"
מים רותחים
2 תפוזים קלופים ומופרדים לנתחים של פילה תפוז
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
6 כפות שמן קנולה
1 לימון סחוט
גרידה מתפוז אחד (את התפוז סוחטים למיץ)
גרידה מלימון אחד (את הלימון סוחטים למיץ)
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מניחים את הגרישה בקערה גדולה ויוצקים מעליה מים רותחים בכמות שתכסה את הגרישה + 3 ס"מ. מכסים בניילון ניצמד למשך כ 10 דקות .
מסירים את הניילון ומעבירים למסננת , סוחטים בעזרת כפות הידיים את הגרישה כדי שכל הנוזלים המיתרים יצאו.
את הגרישה המסוננת מנוזלים מניחים בקערה ומוסיפים את גרידת הלימון והתפוז, את קוביות המנגו, פילה התפוז ואת הנענע הקצוצה.
מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הלימון הטרי, מתבלים במלח פלפל ושמן זית. מערבבים עד שכל הטעמים יתמזגו מעבירים למקרר למנוחה למשך שעה ואז מגישים בקערה או בקעריות אישיות.
טאבולה ירוקה
באדיבות סוגת
סלט מרענן עמוס בעשבים ירוקים שמקנים לו את טעמו החמצמץ. מצויי כתוספת לארוחה או בתור מנה ראשונה
מצרכים:
1 כוס בורגול דק של סוגת
2 כוסות מים רותחים
½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק (או ¼ כוס פטרוזיליה ו- 1/4 כוס כוסברה)
¼ כוס קצוץ דק מכל אחד: שמיר, נענע, בזיליקום
¼-⅓ כוס שמן זית כתית
3-4 כפות מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
שמים את הבורגול בקערה ויוצקים מעליו מים רותחים. מניחים בצד עד שהמים נספגים.
לאחר מכן, בעזרת מזלג, בוחשים כדי להפריד בין הגרגרים ומוסיפים בצל ירוק ואת כל עשבי התיבול.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם, ומגישים.
סלט עגבניות עם גבינת פטה
באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"
סלט ים תיכוני מובהק. המלצה שלנו: תכינו את הסלט בשעות אחר הצהריים המאוחרות. כשהערב יורד (והילדים נרגעו) תצאו אל המרפסת עם כוס יין לבן ותהנו מהקיץ שכבר כאן
מצרכים:
עגבניית שטח גדולה ובשלה חתוכה ל-8
4 עגבניות שרי תמר
4 עגבניות שרי צהוב
4 עגבניות שרי מנומר
100 גר’ זיתים שחורים מגולענים
100 גר’ גבינת פטה
עלי מיקרו בזיליקוםאו חופן בזיליקום קרוע
שמן זית, מיץ לימון, צ’ילי ונענע מעורבבים יחד
אופן ההכנה:
מערבבים את כל העגבניות יחד ללא תיבול.
מסדרים על צלחת רחבה שטוחה.
מפזרים מלח גס, זיתים וגבינה.
מתבלים בתערובת השמן לימון צ’ילי ונענע.
מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
סלט שווארמה
באדיבות השף עדי אבו מ"בית בנמל - המסעדה"
מנה שהיא ארוחה בפני עצמה. טיפ השף: אם רוצים לשדרג את המנה:
חוצים פיתה לרוחבה כך שמתקבלים שני העיגולים ומשמנים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט שום כתוש אם רוצים. קולים את הפיתה בגריל עד שנהיית קריספית. מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ועליה את הסלט.
מצרכים:
120 גרם פרגית חתוכה לרצועות דקות מאוד
כוס עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
חופן בצל אדום פרוס דק
כמון, קינמון, כורכום, פפריקה
סומק
טחינה
שמן, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מקפיצים את רצועות הפרגית במחבת חמה מאוד עם מעט שמן.
מעבירים לקערה ומתבלים במלח, פלפל וקמצוץ מכל התבלינים.
מוסיפים את כל המרכיבים למעט הטחינה, מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת.
מפזרים מעל עוד סומק וטחינה.
סלט בורגול ופירות קיץ
מאת השף צ’רלי פדידה ל’סוגת’
סלט קיצי עשיר בטעמים עם קריצה לים התיכון, אפשר להגיש כמנה מרעננת בפני עצמה או כתוספת לדג או חזה עוף צלוי ואז מתקבלת מנה עיקרית קלילה לימים החמים
מצרכים :
כוס בורגול גס
2 נקטרינות או אפרסקים חתוכים לקוביות
2 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות
מיץ מפסיפלורה בשלה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף נענע קצוצה
מיץ מלימון אחד
¼ כוס שמן זית איכותי
כפית דבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים פושרים עד לריכוך.
סוחטים את הבורגול מהנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לבורגול את קוביות הנקטרינה, השזיפים, מיץ הפסיפלורה, פטרוזיליה ונענע קצוצה.
בקערית, מערבבים את הדבש עם מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים את תערובת הדבש לסלט הבורגול, מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.
כוס אישית במילוי גרנולה ויוגורט
באדיבות מלון שרתון תל אביב
מנה קלילה לסיום הארוחה. אופן ההכנה פשוט והתוצאה שמתקבלת יפהפייה, בריאה ומתאימה בול לקינוח ארוחה קייצית
חומרים (4 סועדים)
4 כוסות שקופות
200 גר’ גרנולה
200 גר’ פטל אדום טרי
8 כפיות דבש
600 גר’ יוגורט
אופן ההכנה:
לוקחים כוס גבוה ומעוצבת, ממלאים את הכוס בגרנולה (שכבה ראשונה)
ממלאים שכבה שנייה של יוגורט
מוסיפים שכבה שלישית עם הפטל
בוזקים מעל דבש טהור
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |