איך להגיש עוגת ביסקוויטים בצורה יצירתית ומרשימה?
העוגה הזו היא אחת העוגות הקלות והאהובות ביותר – היא לא מצריכה אפייה, אופן הכנתה פשוטה והיא מתחסלת עד הפירור האחרון. למרות הפשטות שלה, יש מגוון דרכים שבהן ניתן להפוך אותה למרשימה ואלגנטית יותר בשיטות הגשה יצירתיות במיוחד
העוגה הזו היא אחת העוגות הקלות והאהובות ביותר – היא לא מצריכה אפייה, אופן הכנתה פשוטה והיא מתחסלת עד הפירור האחרון. למרות הפשטות שלה, יש מגוון דרכים שבהן ניתן להפוך אותה למרשימה ואלגנטית יותר בשיטות הגשה יצירתיות במיוחד. במאמר זה נביא לפניכם מספר רעיונות לעיצוב והגשה של אחת העוגות הכי טעימות שיש, ומקינוח קלאסי פשוט היא תהפוך ליצירת אומנות של ממש.
הגשת עוגת ביסקוויטים בכוסות אישיות
דרך מושלמת להפוך עוגת ביסקוויטים למנה אישית מרשימה במיוחד היא להגיש אותה בכוסות שקופות שניתן לראות דרכן את השכבות של העוגה, כך שהיא נראית מאוד אלגנטית ויוקרתית.
איך עושים את זה?
ראשית יש לבחור בכוסות זכוכית שקופות שניתן לראות דרכן את השכבות. כעת הניחו שכבה של ביסקוויטים מפוררים או שלמים בתחתית הכוס. צקו מעל שכבה של קרם זה יכול להיות קרם וניל, וניל עוגיות, שוקולד או אפילו גבינה וכך ממשיכים ליצור שכבות אחת על גבי השנייה עד למילוי הכוס. לסיום מעטרים את החלק העליון עם קקאו, תותים טריים, פצפוצי שוקולד, אגוזים קצוצים או קצפת אוורירית. הגישו את הכוסיות עם כפיות קטנות לכל אורח – פשוט מושלם!
הגשת עוגת ביסקוויטים בצנצנות שקופות
עוד רעיון שדי דומה לכוסיות נוסף הוא הגשת העוגה בצנצנות אישיות, הנראות יותר בוהו שיק מאלגנטיות, אך היתרון הוא שניתן לארוז את קינוח השכבות היפהפה הזה, ולקחת אותו לפיקניק מהנה בטבע ביום שטוף שמש.
טיפים לעיצוב בצנצנות:
השתמשו בצנצנות קטנות בעלות מכסה אטום כדי לשמור על הטריות. שלבו שכבות של שברי ביסקוויטים וקרם בשכבות דקות, שלבו בפנים תוספות מעניינות כמו אגוזים מסוכרים, פירות יער טריים, שבבי שוקולד או קצפת וקשרו סרט יפה סביב הצנצנת להשלמת המראה.
חיתוך עוגת ביסקוויטים בצורה מעוצבת
אם אתם מכינים את העוגה כמיטב המסורת, דעו כי אפשר לגוון באופן החיתוך שלה, במקום ריבועים רגילים, אפשר להשתמש בחותכנים וליצור צורות מעוצבות.
רעיונות לחיתוך יצירתי:
מי שרוצה לחתוך את העוגה לעיגולים מושלמים יוכל לעשות זאת באמצעות שימוש ברינגים שיפיק לכם פרוסות אחידות, עגולות ומדויקות בסגנון עוגה אישית לכל אורח. צורות ייחודיות כמו לבבות, כוכבים או צורות גיאומטריות יעניקו לעוגה מראה מתוחכם ואומנותי.
יצירת מנות קינוח אישיות בצלחות יוקרתיות
מי שרוצה להפוך את העוגה ממש למנת גורמה כמו שמגישים במסעדות מישלן, יכול להגיש אותה על צלחות הגשה מעוצבות, ולעצב אותה עם ציפויים מיוחדים וקישוטים מוקפדים.
איך לשדרג את ההגשה?
הניחו חתיכה של עוגת ביסקוויטים על צלחת שטוחה ומעוצבת, סביב העוגה קשטו עם מגוון רטבים מעניין דוגמת גנאש שוקולד, קרמל או רוטב פירות יער. לצד העיטור הייחודי הוסיפו טוויל שקדים או שברי עוגיות קראנצ’יות ולסיום שלבו כדור גלידה עם קצפת להשלמת החוויה.
הכנת עוגת ביסקוויטים בשכבות בצורת "טרייפל"
אם אתם מכוונים לקינוח מרשים במיוחד תוכלו לשדרג עוגת הביסקוויטים ולהפוך אותה למרהיבה ממש על ידי הפיכתה לטרייפל – קינוח שכבות יפהפה שנהוג להגיש בקערה שקופה.
איך יוצרים את אפקט השכבות?
כדי ליצור את המראה הייחודי הזה יש להשתמש בקערת זכוכית גדולה שדרכה ניתן יהיה לראות את השכבות היפות שאתם יוצרים. כעת התחילו לבנות את השכבות. בתחתית הניחו ביסקוויטים טבולים בחלב או אספרסו אם אתם רוצים ליצור טעמים חזקים ומודגשים, שלבו קרמים בטעמים שונים, תוכלו להכין קצפת ולשלב בה תותים טריים או פירות יער, מנגו או אננס. תוכלו ליצור קרם שוקולד עשיר ולשלב עימו שברי שוקולד או קליק, תוכלו להכין קרם ריבת חלב או קרמל ולשלב בו אגוזים קצוצים או מסוכרים וליצור שכבות יפהפיות, מרשימות וטעימות במיוחד.
דברו איתנו ב | |
רוצים עוד פרטים? כנסו! |