עד הביס האחרון
כמה פעמים יצא לכם לעבור מול בופה קינוחים ולהרגיש שאתם פשוט חייבים לטעום מהכול. אותו הדבר קורה לא פעם בבית כשיש כמה סוגים של קינוחים מפנקים
כמה פעמים יצא לכם לעבור מול בופה קינוחים ולהרגיש שאתם פשוט חייבים לטעום מהכול. אותו הדבר קורה לא פעם בבית כשיש כמה סוגים של קינוחים מפנקים. זה קורה בדרך כלל בשישי בערב לאחר הארוחה כשמוציאים מגוון קינוחים טעימים, או אם היה אירוע במשפחה כמו יומולדת ונשארו שלל קינוחים נהדרים ומפנקים שרק מחכים שתזללו אותם עד הפירור האחרון. הכנו עבורכם רשימה שלמה של קינוחים כאלו שתוכלו להכין ולזלול בהנאה מרובה!
ביס משכר של שוקולד עשיר
קינוחי שוקולד הם קינוחים טעימים ללא עוררין, השוקולד העשיר בעל הגוון העמוק משגע אותנו בניחוחו ובנראותו לא אחת. בין אם הוא מגיע במרקם של מוס אוורירי וטעים שמוגש בתוך כוס אישית עם עיטורי תות שדה טרי בחלקו העליון, בין אם הוא בדמות עוגת שוקולד גבוהה ויפה שכשפורסים ממנה פרוסה מתגלות שכבות נוספות של שוקולד בין ספוג אחד למשנהו ואת כל העוגה עוטף ציפוי שוקולד עשיר במיוחד ובין אם הוא מגיע כחיתוכיות שוקולד דחוסות בעלות טעמים עמוקים של שוקולד עשיר במיוחד. חיתוכיות שהן קראנצ’יות מבחוץ ונימוחות מבפנים. ולפעמים הוא פשוט יכול להופיע בצורת טראפלס מתוק, נימוח וטעים, עטוף בשכבת קקאו עשירה שנמסה לנו בפה. כל קינוחי השוקולד ללא יוצא מן הכלל מותרים אותנו חסרי אונים אל מול הטעם הממכר, הריח המשכר והידיעה שהטעם הזה של הביס האחרון ילווה אותנו זמן מה וישאיר בנו טעם של עוד.
קרם ברולה
יצירת המופת הצרפתית אינה מאכזבת לעולם, הקינוח בטעמי הווניל המלווה בסוכר חום מקורמל, משאיר אותנו נפעמים בכל פעם מחדש לנוכח הפשטות שלו אל מול טעמיו הטעימים, הרכים והעדינים. הכנת הקרם ברולה מבוססת על ביצים מבושלות עם מקל וניל, את הרפרפת המבושלת מעבירים לתוך כוסות אישיות חסינות אש ומשם אל התנור לאפייה קצרה למדי בחום נמוך כשבתוך המגש עם הכוסות ישנם גם מים חמים המהווים אמבט אדים חמים ונעים. לאחר שמוציאים את הקרם ברולה מהתנור יש לצנן אותו ולהעבירו לקירור. את הסוכר יש לזרות על הקרם ממש לפני הגשתו ולשרוף את חלקו העליון באמצעות ברנר. מהרגע שתנקשו עם הכפית על מעטה הסוכר הקשיח ותבקעו אותו לא תוכלו להפסיק לאכול את הקרם הנפלא הזה עד הביס האחרון.
פאי לימון חמצמץ
פאי לימון הוא פאי טעים במיוחד שמהרגע שמתחילים לאכול אותו לא ניתן להפסיק ולהניח את המזלג או הכפית או מה שאתם אוהבים לאכול איתו קינוחים. הפאי אשר בבסיסו מוכן מבצק חמאה פריך שלעיתים אך משלבים בו שקדים טחונים להעשרת הטעמים של הבצק ממכר בפני עצמו. הבצק עובר אפייה עיוורת בתנור ומקבל את מרקמו הפריך והטעים. בזמן הזה מבשלים לאט ובעדינות את רפרפת הלימון החמצמצה. בתום הבישול חשוב לסנן אותה היטב כדי שלא יישארו לכם חתיכות של לימון או של ביצים. לאחר שהבצק התקרר ניתן להעביר לתוכו את הרפרפת ולהכניס לקירור. החלק האחרון בפאי הוא המרנג שמעטר את חלקו העליון. את המרנג מכינים מחלמוני ביצה וסוכר שממיסים יחד בבן מארי ורק אחר כך מקציפים במהירות גבוהה לקבלת קצף יציב ומבריק במיוחד. את הקצף מכניסים לשקיות זילוף ומעטרים את חלקו העליון של הפאי. לסיום צורבים את החלק העליון עם ברנר ומעניקים לקצף גוון מעט שרוף. הפאי הזה הוא לא פחות ממושלם לצד כוס קפה חמה. קחו בחשבון שמהרגע שהפאי הזה מוכן אתם תיישרו אותו בכל רגע נתון עד שתגיעו אל הביס האחרון.
קרדיט תמונה: pixabay