פסילה מנהלית - מה ניתן לעשות
האם אפשרי לעשות משהו כאשר נהג נפסל ע”י קצין משטרה בפסילה מנהלית? הנהיגה בכבישים הינה דבר מסוכן אך לעתים נקלעים נהגים למצבים שלא תכננו אותם או ביצעו אותם בכוונת תחילה, ובדיוק שם אני מגיע לסייע.
אז מה היא בעצם פסילה מינהלית?
פסילה מנהלית היא סנקציה מיידית אשר קצין משטרה רשאי ובמקרים מסויימים אף חייב להטיל על נהג שעבר עבירת תנועה חמורה, ו/או שהיה מעורב בתאונת דרכים עם נפגעים.
גורם נוסף שרשאי לפסול הוא רשות הרישוי שעושה זאת בעקבות צבירת מספר רב של נקודות.
היום אתמקד בפסילה מנהלית בידי קצין משטרה.
אם כן, טרם הפסילה יזומן הנהג לשימוע אל מול הרשות הדנה בפסילה המנהלית.
כאשר זומן הנהג לשימוע אצל קצין משטרה שהוסמך לפסול מנהלית הוא חייב להתייצב לשימוע, ולא הוא ייפסל בהיעדר...כלומר שלא בפניו.
בעבירות חמורות קצין המשטרה רשאי לפסול ל-30 ימים את רישיון הנהיגה, ובמקרה של תאונת דרכים שבה נחבל אדם או נגרם נזק לרכוש רשאי הוא לפסול ל-60 ימים את רישיון הנהיגה.
במקרים של תאונות קשות ייפסל רישיון הנהיגה למשך 90 ימים.
שימו לב כי מניין הימים של הפסילה לא ייספר עד אשר הנהג יפקיד את רישיונו ביחידה הפוסלת.
בכל מקרה כזה חשוב מאוד להתייעץ עם עו"ד תעבורה בעל ניסיון כבר לפני השימוע אצל הקצין, ולאחר מכן במידה ונפסל כדאי לעשות זאת על מנת שתבחן האפשרות להגיש בקשה לבית המשפט לבטל או לקצר את הפסילה המנהלית.
עבודתו של עורך הדין במקרה כזה שמגיעים לבית המשפט חשובה מאין כמוה וחייבים להציג את הדברים בצורה הנכונה על מנת לקבל את רישיון הנהיגה בחזרה.
לקוח שייצגתי לאחרונה נפסל ע"י קצין משטרה למשך 60 ימים.
רישיון הנהיגה שלו משמש אותו לעבודתו והחלטה מעין זו היא פגיעה אנושה לא רק בנהג אלא לכל משפחתו המתפרנסים מרישיונו.
בתום הדיון הצלחתי להחזיר לנהג את רישיון הנהיגה שלו בקיזוז הימים שכבר היה פסול ובכך נחסך ממנו להיות ללא מקור פרנסה זמן רב נוסף.
הנהיגה בכבישים הינה דבר מסוכן אך לעתים נקלעים נהגים למצבים שלא תכננו אותם או ביצעו אותם בכוונת תחילה, ובדיוק שם אני מגיע לסייע.
שימרו על רישיון הנהיגה שלכם, הוא יקר מפז, וכמו שאני נוהג לומר רישיון הנהיגה שלנו הינו "כרטיס הפלסטיק היקר ביותר בארנק".
משה הראל - עו"ד ששמח לעזור
יש לכם עוד שאלות למשה הראל, דיני תעבורה? כנסו!
050-7111109