חיפוש
 
לדף הבית >>     תוכן שיווקי - best link >>

משנכנס אדר - אוכלים מייפל

 

סירופ המייפל, הוא תמצית המופקת מעץ האדר ומשמשת כממתיק. טעמיו האיכותיים ומתיקותו הייחודית הובילו לכך שהרוטב הפך לפופולרי במיוחד ומתאים למאכלים רבים ומגוונים, מתוקים ואפילו מלוחים. בין אם כתוספת מחמיאה, או ככוכב האירוע, אם עוד לא הכנסתם את השדרוג הזה למטבח הביתי שלכם, זה לגמרי הזמן!

 

סירופ המייפל, הוא תמצית המופקת מעץ האדר ומשמשת כממתיק. טעמיו האיכותיים ומתיקותו הייחודית הובילו לכך שהרוטב הפך לפופולרי במיוחד ומתאים למאכלים רבים ומגוונים, מתוקים ואפילו מלוחים. בין אם כתוספת מחמיאה, או ככוכב האירוע, אם עוד לא הכנסתם את השדרוג הזה למטבח הביתי שלכם, זה לגמרי הזמן! לכבוד חודש אדר המתקרב ובא, החלטנו לעשות כבוד גם לעץ הנושא את אותו השם, הינה הצעות למגוון מאכלים שטעמי הסירופ הנפלא עומדים במרכזם.

הסירופ במרכז

אי אפשר לדבר על מאכלים מבוססי אדר, מבלי להתחיל בגרסה הפופולרית ביותר, הלוא היא עוגת מייפל בחושה. לעוגה זו מגוון וריאציות שונות וביניהן עוגה בחושה קלסית עם ציפוי של אגוזים מעל. השילוב עם  אגוזים מסוגים שונים הוא אחד מן השילובים המחמיאים ביותר, האגוזים מקבלים טעמי קרמל משילוב הסוכר והחום הגבוה בתנור והתוצאה בעלת טעמים עשירים ומרקם עסיסי במיוחד, שקשה להפסיק לאכול ממנה. זו היא בדיוק העוגה המושלמת לקפה של הבוקר, או לתה בבית עם חברה.  אופציה נוספת לאפייה היא פאי מייפל ואגוזים, הכולל בצק בצק פריך וחמאתי כשכבת בסיס ומעליו המלית. הריח שיתפזר בבית בזמן האפייה יגרום לכם להתמכר ולהכין את העוגה הזאת שוב ושוב. חשוב מאד להדגיש כי כדי להגיע לטעמים מקסימליים יש להשתמש בגרסה טהורה או טבעית, ולהימנע מהגרסאות המתועשות המלאות בסוכר ובחומרי טעם וריח. 

עוגיות מייפל הן הצעה נוספת לקינוח שניתן להכין במגוון גרסאות. המתכון הקלסי ביותר מכיל מספר מרכיבים וביניהם בצק בשילוב הרוטב יחד  עם קמח, חמאה, ביצים ופקאן, אשר מקנה לעוגיות מרקם נימוח ורך עם טעמים מתוקים ואגוזיים. תוספת נהדרת נוספת לעוגיות זה שקדים. השילוב של שקדים עם הבצק יוצר מרקם המזכיר דובשניות, כשבמקום הדבש מגיע הסירופ הטהור ומשדרג את העוגייה המוכרת.

תוספת שאי אפשר בלעדיה

מובן כי כשאנו חושבים על הסירופ הפופולרי, מיד עולים לראש שני קינוחים נוספים, הפנקייק והקרפ. ייתכן והשימוש הפופולרי ביותר הוא דווקא כתוספת קריטית בחשיבותה לעוגת המחבת על שלל צורותיה השונות. בין אם אתם חובבים את הגרסה התפוחה, או בכלל את הגרסה הדקיקה והמגולגלת, אף ארוחת בוקר שכוללת פנקייקים לא שלמה בלי הרוטב הפופולרי ביותר. גם כאן, ההמלצה היא להשתמש במוצר טבעי וטהור ככל הניתן, ולהימנע משימוש במוצר הצריכה התעשייתי, כדי ליהנות מטעמים איכותיים. כמובן שניתן להוסיף שלל תוספות משדרגות כמו תותים טריים, בננות מקורמלות שייצרו מנה עסיסית ומושחתת, או פשוט פירות טריים בהתאם לעונה חתוכים ומוגשים בצד. כל התוספות האלו יכולות להתאים גם לקרפ דק ומגולגל. 

לא על המתוק לבדו

השילוב של מייפל בקינוחים ובאפייה הוא כמעט ברור מאליו, אך דווקא השילוב של הטעמים המתקתקים והעמוקים של סירופ עץ האדר במטעמים מלוחים יוצר טעמים עשירים ומסקרנים. ניתן להשתמש ברוטב כבסיס לתיבול מגוון מנות ראשונות ועיקריות.

סלטים

לא אחת משתמשים עבור תיבול של סלטים באלמנטים מתוקים כמו דבש, סילאן, או ריבה. אם כך, למה לא להשתמש ברוטב האדר עבור תיבול מתקתק ועשיר בעל פלטת טעמים ייחודית. כך  לדוגמה, ניתן לשדרג כל סלט ירוק פשוט וקל להכנה, עם מרינדת ויניגרט, מייפל ובלסמי. אם תבחרו להוסיף אגוזים קצוצים מעל מדובר במנה שמתאימה לאירוח. ניתן להשתמש גם כבסיס לרוטב מחמיא למגוון סלטים עשירים ומפנקים עם חומרי גלם כמו חסה, פקאנים, בטטה צלויה, גבינה, חמוציות ומגוון הפתעות נוספות.

מנה עיקרית

מלבד התיבול לסלטים, כיצד עוד יכול להשתלב האדר בהכנת מנות עיקריות מלוחות? ובכן, התשובה לכך טמונה במידת התאמתו לאפייה המאפשרת השתלבות כאלמנט מתוק במגוון מרינדות. הינה הצעה למנה נפלאה  של פילה סלמון בתנור עם טעמים עמוקים ועשירים. המייפל כבסיס למרינדה משתלב נהדר עם חומרי גלם בעלי טעמים חזקים כמו חרדל, סויה, שום וג’ינג’ר. התאמתו לחומרי גלם אלו מאפשרת יצירת פלטת טעמים רחבה ושימוש בסגנונות בישול רבים כמו המטבח האסייתי, האמריקאי ועוד. נוסף על כך, גם כאן השילוב של אגוזים, פיסטוקים, שקדים ופקאנים משתלב נהדר ומוציא טעמים אגוזיים וסוכריים שמחמיאים לסלמון. אל תפחדו להעז להתנסות בשימוש בסירופ במטעמים מלוחים נוספים, מכיוון וטעמיו העשירים מוסיפים אווירה חגיגית של עושר בטעמים ומתקתקות שיכולה לשדרג לא מעט מנות. 

קרדיט תמונה: unsplash
 
רוצה לצ'וטט?
 
 
 
קמפיין 23

קמפיין 23

פורום המומחים

פורום המומחים

מה היעוד שלך....  מירון אורגד

מה היעוד שלך.... מירון אורגד

mcity

mcity

 

 

 

כל מה שקורה בעיר באנר הדר
יש לי שאלה לגדי ברקאי

 

מדורים