חיפוש
 
לדף הבית >>     Seo Rush תוכן שיווקי >>

כאבי מפרקים – ממה הם נגרמים ואיך ניתן להקל עליהם?

 

מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מכאבים בפרקים ומדובר בכאב שיכול להופיע במפרק אחד או בכמה בו זמנית ולגרום לפגיעה משמעותית באיכות החיים. אז מה בעצם גורם לאותם כאבי פרקים להופיע, כיצד ניתן לזהות את מקור הכאב ומה ניתן לעשות כדי להקל עליהם? הכנו לכם מידע מקיף שיסייע לכם

 

מיליוני אנשים ברחבי העולם סובלים מכאבים בפרקים ומדובר בכאב שיכול להופיע במפרק אחד או בכמה בו זמנית ולגרום לפגיעה משמעותית באיכות החיים. אז מה בעצם גורם לאותם כאבי פרקים להופיע, כיצד ניתן לזהות את מקור הכאב ומה ניתן לעשות כדי להקל עליהם? הכנו לכם מידע מקיף שיסייע לכם.

מהם הגורמים המרכזיים לכאבי מפרקים?

הכאבים יכולים לנבוע ממספר רחב של גורמים, אך אחד הגורמים העיקריים להם הוא דלקת מפרקים – מצב בו מערכת החיסון של הגוף תוקפת בטעות את המפרקים. הדלקת יכולה לגרום לכאב, לנפיחות באזור המפרקים ואף לגרום לנזק ארוך טווח, אם היא אינה מטופלת בזמן.

עוד גורם שכיח ביותר הוא שחיקה של המפרק, מצב רפואי בו לאורך השנים מתרחשת שחיקה במסגרתה הסחוס המגן על קצות העצמות נשחק. ישנם גם מקרים בהם כאבי מפרקים נגרמים כתוצאה מפציעות, כמו מתיחה או קרע ברצועות, פריקה של המפרק או שברים בעצמות סמוכות. גם מחלות זיהומיות ומחלות של רקמת החיבור (למשל מחלת הזאבת) יכולות לגרום לכאב וכאן גם המקום לומר שהבנת הגורם המדויק מסייעת בקבלת הטיפול הנכון.

כיצד ניתן לזהות את מקור הכאב?

המקור של כאבי מפרקים ניתן לזיהוי ע"י תשאול רפואי יסודי של הרופא המטפל, תוך בדיקת ההיסטוריה הרפואית. בשלב זה הרופא ישאל אתכם מתי הכאב התחיל, האם הוא מחמיר לכם בתנועה או במנוחה, האם י ש אודם או נפיחות באזור המפרק ואם ישנה הגבלה בתנועה.

אבחנה מדויקת מתבצעת בשילוב של תשאול רפואי, בדיקה פיזית ובמקרים רבים יש צורך בבדיקות נוספות, כמו בדיקת דם לזיהוי דלקת או מקור זיהום, צילום רנטגן, אולטרסאונד או MRI. באמצעות בדיקות אלה ניתן לקבל תמונה ברורה ורחבה יותר של מצב המפרק והגורמים האפשריים לכאב וכאמור – ככל שהאבחון יהיה מדויק יותר, כך ניתן להתאים את הטיפול הנכון ביותר.

מהן האפשרויות לטיפול בכאבי מפרקים?

הטיפול בכאבי המפרקים תלוי באבחנה הספציפית והוא משתנה בהתאם לגורם הכאב ולחומרתו. במקרים קלים אפשר להתחיל עם משככי כאבים פשוטים אותם ניתן לקנות ללא מרשם. במקרים של דלקת מפרקים יתכן והרופא ירשום תרופות אנטי דלקתיות ולעיתים סטרואידים כפתרון יעיל. כמו כן, טיפולי פיזיותרפיה יכולים לסייע בשיפור טווח התנועה ובחיזוק השרירים שמקיפים את המפרק.

עוד נושא שיש להתייחס אליו והוא מרכיב משמעותי לא פחות בטיפול הוא שינוי באורח החיים – שמירה על משקל תקין תסייע להפחית את הלחץ על המפרקים, כמו גם חיזוק השרירים ושיפור תפקוד המפרקים. עם זאת, כאשר ישנם כאבי מפרקים יש להתאים את הפעילות הגופנית למצב הרפואי בכל שלב של הדרך, לכן מומלץ להתייעץ עם מאמנים מוסמכים ופיזיותרפיסטים לפני שמתחילים אימונים. במקרים חמורים יותר לעיתים יהיה צורך בהתערבות כירורגית של החלפת המפרק.

כיצד תתמודדו עם כאבי המפרקים ותשפרו את איכות החיים?

אין ספק שהתמודדות יום יומית עם כאבי מפרקים עשויה להיות מאתגרת מאוד, אנחנו צריכים להמשיך ולהתנועע, לעבוד, לתפקד בבית ובכלל – להרגיש טוב בתוך הגוף של עצמנו. ישנם כלים רבים שיכולים לסייע לכם להתמודד ובשלב ראשון מומלץ להכיר את גבולות הגוף ולהבין שמאמץ יתר עלול דווקא לפגוע בשיפור הכאבים.

שיטה אחת להתמודדות היא חימום המפרק באמצעות כרית חמה או בקבוק חימום. גם רחצה במים חמים יכולים להקל על הכאב אבל שימו לב – במקרה של נפיחות דווקא מומלץ לעשות שימוש בקרח, כדי להפחית את הדלקת ובכל מקרה – אם אתם לא בטוחים, מומלץ להתייעץ עם גורמי המקצוע.

עוד דרך לסייע לגוף היא באמצעות תזונה נכונה – מומלץ לשלב מזונות עשירים באומגה 3, כמו דגים ואגוזים ולהימנע ממזונות מעובדים ומסוכרים. אם אתם סובלים מכאבי מפרקים, אל תזניחו את הבעיה – התייעצו עם רופא בהקדם, מוזמנים ליצור עם המרפאה שלנו קשר.

 

דברו איתנו ב whatsapp   
רוצים עוד פרטים? כנסו!

 

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
קמפיין 23

קמפיין 23

פורום המומחים

פורום המומחים

מה היעוד שלך....  מירון אורגד

מה היעוד שלך.... מירון אורגד

mcity

mcity

 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים